Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gözleme - tunnbröd fyllda med spenat och fetaost

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Ljuvliga turkiska tunnbrödspaket med krämig spenat- och fetafyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bröd: Smält smöret. Blanda alla ingredienser till degen. Knåda ordentligt ca 10 minuter, helst för hand. Låt degen, som ska vara ganska fast, vila 30-40 minuter.
  2. Fyllning: Skala och finhacka löken. Fräs den i olja. Lägg i spenaten och fräs hastigt tills den har mjuknat. Krydda med salt och peppar.
  3. Dela degen i bitar som väger ca 55 g och rulla dem till bollar. Kavla ut degbollarna tunt till rundlar, ca 20 cm i diameter, på mjölad arbetsbänk. Lägg spenatfyllningen mitt på rundlarna. Smula över fetaosten. Vik ihop som ett paket.
  4. Stek paketen i olja ca 3 minuter på varje sida på medelvärme så att de får färg. Ta upp och pensla bröden med smält smör. Skär dem mitt itu och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.