Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hårt tunnbröd på rågsikt, kornmjöl och vetemjöl

 
  • Serverar: 22 portioner
Skriv ut

Passa brödet noga när det är i ugnen då det lätt bränns.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader med en bakplåt i. Värm mjölken till 37 grader och blanda i jästen. Blanda i salt och mjöl till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.
  2. Dela degen i 22 bitar som rullas till runda bullar. Låt dem ligga under bakduk så de inte torkar. Mjöla bakbordet rikligt. Det är lättast att baka ut med kornmjöl. Kavla ut bullarna tunt, en i taget med en rund- eller randkavel. Därefter kavlas bullarna med kruskavel tills de är ordentligt naggade.
  3. Grädda brödet på den varma plåten i ugnen 4-5 minuter. Låt kakorna kallna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.