Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ljuvligt gott med hembakat mjukt tunnbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 275º. Värm vatten och fett till 37º och rör ut jästen med degspadet.
  2. Tillsätt ostmassa, salt, brödkrydda och det mesta av mjölmixen tillsammans med hjorthornssaltet, och arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa i övertäckt bunke i 45–50 minuter.
  3. Tillsätt ytterligare mjölmix och arbeta ihop degen efter jäsningen innan du skrapar ned den på arbetsbordet.
  4. Knåda degen och dela den i åtta bitar. Forma bitarna till runda bullar som du kavlar ut till tunna kakor, ca 18 cm i diameter, först med en slät kavel och sedan med en kruskavel.
  5. Lägg kakorna på en het plåt som placeras på övre falsen och grädda direkt, ca 3 minuter. Trava brödkakorna på varandra i en fuktig bakduk och linda en bakduk utanpå. Låt kallna. Tunnbröden kan frysas.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • InHeaven 13 april 2009

    jag funderar på om man kan använda vanligt mjöl?

  • zanette 17 juli 2010

    Hej jag undrar hur det blir om man andvänder vanlig mjöl? mvh zanette

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.