Mitt tunnbröd jag gör för bak i äkta vedugn.
Vad går hem mot nygräddade kakor.....
Instruktioner
- Rör ut jästen i mjölken. Blanda i salt och kryddorna. om påsar används så mal i mortel först, får ej vara för stora bitar.
Arbeta sedan i mjölet. Låt stå och jäsa 3 timmar, eller medan bakugnen blir varm. Rulla sedan ut till klumpar.
- Använd rikligt med mjöl så det ej klibbar.
- Kavla ut till tunna runda kakor, använd sedan kruskavel. Borsta av mjölet noga innan den läggs på fjälen.
Borsta sedan andra sidan, risk annars för "brännfisar". Grädda och rotera kakan tills den fått fin färg ca ½ min.
- Lägg kakan på bord och sopa av den igen.
Skär i önskade bitar och låt ligga och svalna.
- Gräddantal kan jag ej uppge när det gäller vedugn...
Publicerat den
22 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar