Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbröd

 
Tunnbröd Tunnbröd Tunnbröd Tunnbröd
Skriv ut

Mitt tunnbröd jag gör för bak i äkta vedugn. Vad går hem mot nygräddade kakor.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i mjölken. Blanda i salt och kryddorna. om påsar används så mal i mortel först, får ej vara för stora bitar. Arbeta sedan i mjölet. Låt stå och jäsa 3 timmar, eller medan bakugnen blir varm. Rulla sedan ut till klumpar.
  2. Använd rikligt med mjöl så det ej klibbar.
  3. Kavla ut till tunna runda kakor, använd sedan kruskavel. Borsta av mjölet noga innan den läggs på fjälen. Borsta sedan andra sidan, risk annars för "brännfisar". Grädda och rotera kakan tills den fått fin färg ca ½ min.
  4. Lägg kakan på bord och sopa av den igen. Skär i önskade bitar och låt ligga och svalna.
  5. Gräddantal kan jag ej uppge när det gäller vedugn...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.