God bröd som passar utmärkt till picnic med lite sallad och grillad kött.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en skål, häll in 37º vatten och rör om.
- Tillsätt olivolja och lantbrödsmjöl, arbeta samman degen väl.
- Sedan arbetar du degen i ca 10 minuter för hand, tills den blir smidig och fin.
- Låt degen jäsa under en bakduk i 1 timme.
- Olja in plåten med lite av olivoljan som du ska pensla med.
- Lägg degen på plåten och tryck ut den med dina fingertopparna tills den blir ca 30x35 cm.
- Nagga med gaffeln.
- Skala och skär löken i jätte tunna ringar som du sedan sprider över hela brödet.
- Pensla degen med resten av olivoljan, strö på lite salt och grädda i ca 10 minuter i 250 grader. (nedersta falsen)
- Tips! Variera smaken gärna! Istället för löken kan du t. ex sprida lite oregano med fårost eller mozarella.
Publicerat den
20 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar