Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbröd på havremjöl och sojamjöl

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Dessa tunnbröd bakas på havremjöl och sojamjöl. Havremjölet ger fibrer och sojamjölet protein. De kan bakas både i stekpannan eller på en plåt i ugnen. Kavla dem gärna med en kruskavel innan gräddningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en jämn deg. Låt degen jäsa i en bunke täckt med plastfolie i ca 2 timmar.
  2. Dela degen i 8 lika stora bitar, rulla dem runda och kavla ut dem tunt med lite sojamjöl. Stek tunnbröden på medelvärme i en torr stekpanna tills de fått färg på båda sidor och känns lätta. Du kan också grädda dem på en plåt mitt i ugnen i 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig värme.
  3. Lägg tunnbröden ovanpå varandra och täck dem med en bakduk så att de inte torkar ut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.