Brödet är bakat på Lailas glutenfria mix.
Blir 4 kakor.
Instruktioner
- Ugn 250º.
- Värm degspadet (vatten och fett) till fingervärme, 37º.
- Smula jästen i en bunke och tillsätt den ljumma blandningen medan du rör om så att jästen löser sig.
- Häll i Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
- Fortsätt degsättningen med de uppräknade ingredienserna men spara 2 dl av mjölmixen samt bakpulvret till efter jäsningen i bunken.
- Arbeta degen väl och strö över den med 1 msk mix. Täck med bakduk och låt degen jäsa i bunken i 30 minuter.
- Tillsätt 1 dl av resterande mjölmix tillsammans med bakpulvret och arbeta ihop degen efter jäsningen.
Dela degen i fyra bitar på bakbordet, forma runda bullar och kavla ut dem till kakor, 22 cm i diameter.
- Lägg kakorna på plåt täckt med bakplåtspapper och nagga dem med gaffel. Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter. Pensla kakorna med fett och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kallna på galler under duk. De kan frysas.
- Tips!
Degen kan också användas till pizza men i så fall kavlas tunnare.
Publicerat den
30 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar