Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbrödskakor

 
Skriv ut

Brödet är bakat på Lailas glutenfria mix. Blir 4 kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250º.
  2. Värm degspadet (vatten och fett) till fingervärme, 37º.
  3. Smula jästen i en bunke och tillsätt den ljumma blandningen medan du rör om så att jästen löser sig.
  4. Häll i Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  5. Fortsätt degsättningen med de uppräknade ingredienserna men spara 2 dl av mjölmixen samt bakpulvret till efter jäsningen i bunken.
  6. Arbeta degen väl och strö över den med 1 msk mix. Täck med bakduk och låt degen jäsa i bunken i 30 minuter.
  7. Tillsätt 1 dl av resterande mjölmix tillsammans med bakpulvret och arbeta ihop degen efter jäsningen. Dela degen i fyra bitar på bakbordet, forma runda bullar och kavla ut dem till kakor, 22 cm i diameter.
  8. Lägg kakorna på plåt täckt med bakplåtspapper och nagga dem med gaffel. Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter. Pensla kakorna med fett och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kallna på galler under duk. De kan frysas.
  9. Tips! Degen kan också användas till pizza men i så fall kavlas tunnare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.