Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbrödsrullar med avokado, paprika, pepperrot och rökt kött

 
Skriv ut

Döptes en gång till "Svensk Sushi". Fungerar som tilltugg, förrätt, vickning eller nattamat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyrkantigt tunnbröd är inte kvadratiskt – beroende på åt vilket håll den rullas, blir rullen olika tjock.
  2. Bred 50 g färskost på en skiva tunnbröd. Täck med rökt kött i ett lager – lämna 3 cm på två motstående sidor. Blanda riven pepparrot med lite matlagningsyoghurt ( så att det går att breda ) och bred det på köttet. Mosa avokado ganska grovt ( inte som guacamole ) och bred det på en av de tomma kanterna. Skär ut raka strimlor av röd paprika, c:a 10 mm bred, och kör dem i mikro tills de mjuknat, men fortfarande är en aning krispiga. Lägg paprikan i avocadon.
  3. Rulla samma tunnbrödet från paprikan och avsluta med att lägga den på "skarven". Lägg att vila i kylskåp på ett fat täckt med en ren handduk för att förhindra uttorkning. Skall den ligga över natt, kan handduken fuktas lätt. För mycket fukt löser dock upp tunnbrödet till en gegga.
  4. Skär rullen på snedden med en vass kniv omedelbart före servering. Torka av kniven mellan snitten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.