Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räk, ägg och sparrisröra

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En toppenlyckad räkröra som passar som bas till räkmackor eller i tunnbrödsrullar. Mycket snabbt hoprörd, men bör få vila minst en timme i kylen och mogna. Rörde ihop denna idag av vad som fanns hemma och blev lyrisk av resultatet.

Ingredienser

Instruktioner

Skär sparrisen i ca 1 cm bitar och finhacka löken. Finriv skalet av citronen. Lägg majonnäsen i en skål och tillsätt sparris, lök, citronskal och örtsaltet. Rör om. Skär räkorna i mindre bitar och hacka äggen. Om ni ska göra räkmackor så spar en del räkor och äggskivor till dekoration. Blanda i räkor samt ägg och pressa vitlöken och citronsaft över. Rör om. Krydda med paprikapulver och nymalen svartpeppar. Smaka av om det behövs mer kryddor. Låt nu vila i minst 1 timme i kylen så smakerna får gifta sig med varandra.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • walterego 5 juli 2012

    Kan ju inte bli annat än gudagott? Några dillkvistar fräschar säkrt upp det hela Dubbel sats passar ju lagom till en sats Ölpannbröd! Mums! Snålvattnet rinner. Tack för recept

  • Anderstam 5 juli 2012

    Tackar & Bugar för den fina kommentaren. Kul att du även beskrev våran middag igår! Den var ljuvlig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.