Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbrödsrulle med potatismos röd pölse och lökketchup

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Tunnbröd i skafferiet, en liten kladd överbliven potatismos i kylen och en stackars pölse som såg lite ensam ut blev precis min lunch tillsammans med min älskade lökketchup. Kanske något som kan locka både barn som vuxen att luncha på under tex. sportlovet! Mysigt som matsäcks mat hemma i trädgården som en vintrig pickning kanske.. :) Jag hade överbliven potatismos i kylen som jag micrade och det funkar hur bra som helst, har du nygjort är det ju ändå bättre. Receptet på lökketchupen räcker till långt fler än en tunnbrödsrulle!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en kastrull, när vattnet kokar lägg i pölsen stäng av och dra bort kastrullen från plattan, (får pölsen ligga i när det kokar så spricker skinnet) låt pölsen ligga och gotta sig i det varma vattnet medans du monterar tunnbrödsrullen.
  2. Finhacka den gula löken och lägg över i en liten skål, häll över ketchupen och krydda med svartpeppar, oregano och curry. Rör om väl och låt stå en stund. Värm tunnbrödet 10-15 sekunder i micron. Lägg salladen i en sträng i mitten lite drygt över halva tunnbrödet.
  3. Tag 4-5 matskedar potatismos och lägg på rad över salladen (micra om den är kall). Bred 3 teskedar lökketchup över moset. Tryck ner pölsen lite lätt i lökketchupen och moset. Vik ihop och vips så är det färdig att äta, avnjutes gärna med ett glas Oboy eller en Pucko. ;)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mammis 26 mars 2013

    Det var enkelt och supergott...lökketchupen var supergod till

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.