Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbröd

 
Skriv ut

(kan också bakas på elektrisk häll)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och häll i mjölken, följ anvisningen på torrjästpaketer. Häll i sirap och mjölk. Blanda mjöl och ev kryddor och torrjäst I en degbunke eller hushållsassistent. Häll i mjölet (nästan allt) och arbeta ihop kraftigt till en smidig deg. Låt jäsa i 20 min övertäckt. Dela degen i sju delar. Rulla till en boll ungefär som en tennisboll. Låt vila mellan två bakdukar. Sätt ugnen på 275°. Sätt in en plåt i ugnen ungefär i mitten (låt vara kvar i ugnen hela tiden då bröden tas i och ur ugn med spade. Kavlar de färdigjästa bullarna till tunna kakor. Lägg upp på brödspaden och nagga dem ordentligt annars blir det luftbubblor. Grädda i ugn c:a 4-5 min. Låt svalna mellan bakdukar (på galler)
  2. Är och njut dem ljumma!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.