Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunt långpannebröd med sesamfrön

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Läckert långpannebröd som bara behöver jäsa en gång. Sesamfröna på toppen ger en god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Kavla ut degen, ca ½ cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i 45 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Tryck hål med pekfingret över hela degytan. Pensla på olja och strö över sesamfrön. Grädda brödet mitt i ugnen i 8-12 minuter eller tills det har fått fin färg. Låt det svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.