Jättegod glass som brukar gillas av alla lakritsälskare :-)
Instruktioner
- Knäck äggen och lägg vitorna i en bunke, gulorna i en annan. Häll grädden i en tredje bunke.Börja med att vispa äggvitorna med elvisp på ganska låg hastighet till ett löst skum. Öka sedan farten och vispa tills äggvitorna blir fluffiga och styva så att man kan vända bunken upp och ner utan att något rinner ur. Ställ åt sidan.
- Vispa grädden (inte för hårt) och ställ den också åt sidan. Vispa äggulor och florsocker tills det blir riktigt pösigt, blanda i vaniljpulvret. Rör ner turkisk peppar. Rör med en slickepott ner grädden. Vänd sist ner äggvitan med försiktigare rörelser. Häll smeten i en fryslåda och sätt på lock. Frys in glassen. Rör gärna om några gånger under infrysningen.
Publicerat den
10 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag ÄLSKAR lakrits och även denna suveränt goda glass. Gjorde den tidigare idag och vi var bara tvungna att prova den ikväll (knappt färdig fryst). Jag dekorerade glassen med Salt lakrits flakes! Det var så gott och såg like festligt ut. En HÖJDARE för oss lakritsälskare. kommer göra denna enkla, snabba glass flera gånger.
Kul att ni gillade glassen! Jag har även testat att allra sist ringla i lite färdig lakritssås som finns på tub. Blev toppengott och såg lite häftigt ut.
Dum fråga kanske, men varför ska man koka vaniljstången? Kokvattnet används ju inte heller?
Det var ingen dum fråga alls! Blev själv lite osäker nu men vet att receptet är ett modifierat vaniljglassrecept. Senaste gången jag gjorde den här glassen tog jag 0.5 tsk äkta vaniljpulver istället som jag blandade direkt i glassmeten. Tror jag ändrar receptet till det istället så förstår jag själv receptet bättre också ;) Tack för kommentaren!