- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jättegott, jättelätt och framförallt billigt. En klassiker i ny tappning! Den är ännu godare dagen efter!
Instruktioner
- Hacka vitkålen, lättast i matberedare. Hacka lök eller purjo. Fräs vitkålen i lite olja i en stekpanna tills den blir lite mjukare. Häll över i en stor gryta.
- Fräs köttfärs och hackad lök. Krydda med salt och peppar. Häll över i grytan. Tillsätt buljongen.
Koka upp, tillsätt krossade tomater, dijonsenap, sambal oelek, timjan och eventuellt kalvfond.
- Låt småputtra i ca 20 minuter eller tills kålen känns någorlunda färdig. Smaka av med soya och eventuellt lite mer salt och peppar. Servera med en klick turkisk youghurt i soppan!
Publicerat den
24 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
god vardagssoppa.
Min son har pratat om att han åt 4 portioner Nikkaluoktasoppa på dagis en gång, så jag tänkte att jag skulle laga det. Denna variant gillade alla i familjen. Matig och bra.