Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk Ali Nazik

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Spännande vegetarisk rätt. Grillat chilibröd toppat med aubergineröra och grillade grönsaker. Smaker som gifter sig i munnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Kärna ur paprikorna och halvera auberginen. Grilla dem tillsammans med tomaterna i ugnen tills skalen blivit svarta.
  3. Lägg de färdiggrillade grönsakerna i en skål med kallt vatten för att lättare kunna skala dem.
  4. Hacka auberginen och blanda den med vitlök och yoghurt. Salta och peppra.
  5. Hacka paprika och tomat.
  6. Fräs rapsoljan i en stekpanna med chili och paprikapulver.
  7. Bryt pidebrödet i bitar för att sedan doppa i chili/paprikasåsen. Lägg dem sedan på en plåt och grilla hastigt.
  8. Servera det grillade brödet toppat med auberginesåsen, hackad tomat och paprika och droppa sist över lite chiliolja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.