Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk linssoppa

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lättlagad och mustig soppa med få och billiga ingredienser. Lägg kryddorna i en tekula, så slipper man kardemummafrön när man äter.

Ingredienser

Instruktioner

Fräs lök och vitlök (finhackade) i lite olja. Fräs linserna en kort stund och slå på buljongen. Tillsätt tomatpuré och kryddor och lt koka ca 20 minuter. Ha sedan i krossade tomater och smaka av med salt och peppar. Servera med bröd, fetaost och citron.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Malinajohanna 18 april 2008

    Snälla lägg upp bilderna på maten, finns folk som vill veta hur det ser ut när dem planerar en middag :D Ett tips bara, Och jag vill inte ha IG i engelska.. . Massa pussar på ett bra recept ;)

  • Malinajohanna 18 april 2008

    Snälla lägg upp bilderna på maten, finns folk som vill veta hur det ser ut när dem planerar en middag :D Ett tips bara, Och jag vill inte ha IG i engelska.. . Massa pussar på ett bra recept ;)

  • MissBi 5 maj 2008

    Härlig soppa kan jag tro - och vilket bra tips med tekulan! /bi

  • gunghesten 31 augusti 2009

    Det här är min favorisoppa! Men receptmakaren har glömt pricken över i:et här, nämligen att servera soppan med citronskivor som varje person kan pressa över soppan (det är nästan ett måste) En klick Creme fraiche, yogurt eller annat (höjer smaken!) Och smulad feta ost, det är bara SÅ himla gott och man får även lite variation i sin soppa. /gunghesten

  • gunghesten 31 augusti 2009

    Sorry, jag såg nu att du inte hade glömt citronen och fetan... Vet inte hur jag läste förut :D Men iaf soppan är mmmmmums, prova nu!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.