Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk pastasallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Risoni ersätter arpa sehriye, pastagrynen som är så populära i turkiska sallader och soppor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs hälften i smör i en kastrull. Tillsätt risoni, 1 liter vatten och 1 tsk salt. Låt koka ca 10 min.
  2. Häll av vattnet och rör i olja. Låt kallna.
  3. Dela gurkan på längden. Kärna ur och skär den i tjocka skivor. Rör ner gurka, persilja, salt, peppar och resten av lök och vitlök i risonin.
  4. Smula ner osten. Rör i granatäppelkärnor vid serveringen. Servera till grillat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.