Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk ugnskokt soppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Mustig, billig och god soppa som klarar sig själv i ugnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser utom oljan och persiljan i en stor ugnsfast gryta eller lergryta.
  2. Salta och täck grytan med lock. Ugnskoka soppan i 2- 2½ timme eller tills bönor och kött är mjukt. Kontrollera då och då att soppan inte torkar ut, tillsätt i så fall lite extra vatten eller färdig buljong.
  3. Servera soppan direkt ur grytan ooch garnera med olivolja och persilja. Ett gott bondbröd passar bra till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lilja71 27 september 2012

    Jättegoda, annorlunda soppa som jag lagat många gånger! Barnen gillar den också, om man inte tar för mycket bönor i...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.