Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk Cigarr Pirog

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

"Börek" är det samlingsnamn de på turkiska maträtter som oftast har smördeg som bas. Detta är också en "börek" och passar väldigt bra som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att mosa fårosten. Finhacka sedan persiljan och blanda med osten. Knäck sedan ägget i skålen med ost och persilja. Förbered smördegen. Skär ut rektangulera bitar från smördegen ca 10 x 15 cm stora. Lägg en smal remsa av ostfyllningen på rektangelns smalare nedre kant. Vik in de två lång sidorna och rulla sedan uppåt tills du får pirogen cigarrformad. Fortsätt på detta viset tills ostfyllningen är slut. Fritera sedan dessa piroger i olja tills priogen får en svagt gyllenbrun färg. Lägg samtliga piroger på hushålls papper och låt svalna. Voilà!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.