Turkiska sesamköttbullar

Passar väldigt bra i pitabröd med hackad rödlök, skivade tomater och isbergs sallad.

Ingredienser

500 g köttfärs
1/2 bukett persilja
1 gul lök
1 kaffekopp risgryn
salt
svartpeppar
5-6 msk mjöl
4 st ägg
sesamfrön
2 vattenglas olja

Betyg (0 röster)
Antal personer
3 - 4
Visningar:
752
Sparat:
10

Gör så här

Börja med att koka riset och sila sedan bort vattnet. Riv den gula löken. Finhacka persiljan. Blanda sedan det kokta riset, persiljan och den hackade löken med köttfärsen. Forma sedan den blandade färsen till avlånga köttbullar. Vänd sedan de formade bullarna i först mjöl, sedan i vispade ägg och slutligen i sesam. Stek sedan i en panna med varm olja. Servera varm. Voila!
Dela

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.