Skär kycklingen i tärningar (om du har större än så måste du förkoka kycklingen lite i vatten).
Skiva potatisen (Jag skär dem i lagom stora tärningar) och stek i olivoljan tills den har fått lite färg. Häll på riset, paprikarydda, salt, peppar och djuvec. Stek i någon minut.
Lägg allt i en ugnssäker form och häll på vatten så det täcker riset.
Gör en blandning av matolja, kycklingkrydda och peppar. Doppa kycklingbitarna i denna och lägg sedan ovanpå risblandningen i formen.
Sätt i mitten av ugnen och låt stå tills riset är klart. När riset är klart är också kycklingen klar, men titta för säkerhets skull. NJUT!!!! Så otroligt gott!
Djuvec kan du hitta i utländska affärer, kolla även i andra livsmedelsaffärer.
riset ska inte kokas i förväg . det tillagas i ugnen tillsammans med potatisen och allt annat!
Om man inte får tag djuvec vad kan man då ta för grönsaksblandning för likvärdigt resultat?