Det här lättlagade brödet är utmärkt som aptitretare med en kryddig sås eller en getostkräm. Majsbrödet smakar också gott till soppa.
Instruktioner
- Smula ner jästen i vattnet i en skål och rör om tills jästen har lösts upp. Tillsätt sockret. Täck över och låt jäsa på varm plats 15 minuter.
- Sikta vetemjölet i en bunke och blanda ner 1 tsk salt samt majsmjölet. Tillsätt jästen och blanda med elvispens degkrokar. Täck och låt jäsa 60 minuter.
- Ta bladen från persiljekvistarna och hacka bladen. Vispa ihop ägg, yoghurt och persilja i en bunke. Salta och krydda med koriander.
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och mjöla en avlång form som rymmer 1½ liter. Tillsätt yoghurtkrämen till den jästa degen lite i taget och arbete degen med elvispens degkrokar cirka fem minuter.
- Lägg degen i formen, täck över och låt jäsa 30 minuter.
- Sätt in formen i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda cirka 50 minuter. Ta ut brödet, stjälp upp på galler och låt svalna. Servera brödet varmt eller ljummet.
Publicerat den
13 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar