Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkiskt majsbröd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här lättlagade brödet är utmärkt som aptitretare med en kryddig sås eller en getostkräm. Majsbrödet smakar också gott till soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i vattnet i en skål och rör om tills jästen har lösts upp. Tillsätt sockret. Täck över och låt jäsa på varm plats 15 minuter.
  2. Sikta vetemjölet i en bunke och blanda ner 1 tsk salt samt majsmjölet. Tillsätt jästen och blanda med elvispens degkrokar. Täck och låt jäsa 60 minuter.
  3. Ta bladen från persiljekvistarna och hacka bladen. Vispa ihop ägg, yoghurt och persilja i en bunke. Salta och krydda med koriander.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och mjöla en avlång form som rymmer 1½ liter. Tillsätt yoghurtkrämen till den jästa degen lite i taget och arbete degen med elvispens degkrokar cirka fem minuter.
  5. Lägg degen i formen, täck över och låt jäsa 30 minuter.
  6. Sätt in formen i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda cirka 50 minuter. Ta ut brödet, stjälp upp på galler och låt svalna. Servera brödet varmt eller ljummet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.