Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tusen och en natt dadlar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Väldigt enkelt att göra och supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snitta upp dadlarna och plocka ur kärnan.
  2. Riv mandelmassan och knåda ihop den med apelsinblomsvattnet.
  3. Blanda försiktigt i mandelspånet.
  4. Lägg en halv tesked Nutella i varje dadel, fyll sedan med mandelmassan.
  5. Finhacka chokladen och smällt 1/3 av chokladen i ett vattenbad, tag av från värmen och tillsätt resterande choklad.
  6. Doppa dadlarna i chokladen och ställ i kylen tills chokladen stelnat, pensla på med bladguld, det blir superfint!
  7. Tips! Apelsin eller rosenvatten hittar du i välsorterade matbutiker eller saluhallar. Och om du inte skulle hitta apelsinblomsvatten kan du smaksätta med en god likör istället. Jag brukar använda Amaretto, mörk rom, Frangelico, cognac eller whiskey.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.