Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tusen ögon

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Kul sommartårta, passar bra till midsommar kanske?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman övriga ingredienser och vänd ner i smeten. Häll upp smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175°. Låt kakan vara kvar i formen i 5 minuter innan den stjälps upp på galler.
  2. Dela kakan i tre bottnar. Vispa samman äggulor, grädde och gelésocker i en kastrull och koka upp. Tag kastrullen från värmen och rör i vaniljsocker och kesella. Bred krämen på två av bottnarna och lägg den tredje bottnen upptill.
  3. Skölj och torka jordgubbarna. Tag bort blomfästet. Blanda florsockret med äggvitan och klicka eller spritsa på två "ögon" på varje jordgubbe. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och lägg en liten chokladprick mitt i varje florsockerklick. Ställ för att torka.
  4. Vispa grädden och gelésockret till fast skum. Bred eller spritsa grädden över hela kakan. Sätt ner jordgubbarna i grädden. Förvara kallt till serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.