- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Grillad grön sparris med tryffelaioli, pecorino samt citrontomater.
Från TV4:s "Halv Åtta Hos Mig"
Instruktioner
- Tryffelaioli:
Separera gulorna från äggen i en bunke (äggvitan kan användas till annat).
- Tillsätt senap samt pressa i 1 klyfta citron. Spara resten till tomaterna.
- Vispa kraftigt, tillsätt sedan medan du vispar kraftigt hela tiden oljan försiktigt försiktigt precis som man gör en majonnäs. Bara några droppar i taget så den inte spricker. När du tillsatt all olja skall den ha samma konsistens som en majonnäs.
- Tillsätt sedan tryffeloljan på samma sätt.
- Pressa sedan ner vitlöken och tillsätt salt och peppar.
- Avsluta med att röra ner crème fraiche.
- Citrontomater:
Kärna ur tomaterna och finhacka dem i små små fyrkanter.
Lägg i en skål och pressa sedan en halv citron över dem.
Innan servering
Nu är det dags att grilla sparrisen, på grillen eller i grillpanna.
- Skär bort ca 5-7 cm av roten på sparrisen. Alternativt böj sparrisen och låt sparrisen knäckas där den går över från mjuk till träig.
- Hetta upp pannan och lägg i sparrisen.
- Häll sedan på ganska rikligt med olivolja och salta samt peppra.
- Försök få fina grillränder på sparrisen då detta ser trevligt ut.
- Grilla i ca 5-6 minuter. De ska vara tuggmotstånd den får absolut inte bli mjuk.
- Servera den varma sparrisen i en snygg rad på tallrik ca 6-7 st per person.
- Hyvla över rikligt med pecorinoost och servera med tryffelaiolin och citrontomaterna.
- Smaklig spis!
Publicerat den
19 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Heder åt dig som anger källa!