Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Två-gånger-i-grytan-kött

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På kinesiska restauranger i Sverige brukar rätten även kallas för Två-gånger-i-grytan-kött (Huiguorou på pinyin) och det finns som vanligt lite olika varianter, ibland är det med bambuskott och grön paprika eller selleri med i receptet. Jag har ett recept på Två-gånger-i-grytan-fläsk från Ningtsu Malmqvists receptbok “Ningtsus Kinesiska Kokbok” som är otroligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av köttet, lägg det i en kastrull, täck det med kallt vatten och låt det koka upp över stark värme. Lägg på locket, minska värmen och låt koka i 30 min. Lägg upp köttet för att svalna. Skär det sedan i fyrkantiga bitar.
  2. Hetta upp olja i en wok eller i en stekpanna. Lägg i köttet när oljan är het. När det börjar brynas tillsätts Sambal Oelek och sojan, rör runt.
  3. Tillsätt sedan Hoisin såsen, bönorna, den hackade vitlöken, purjolöken och alkoholen. Stek i ytterligare 2 min och servera genast!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.