Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tvåfärgade klickkakor med cashewnötter och choklad

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Det säger bara klick och så har du supergoda tvåfärgade kakor till fikat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält chokladen över vattenbad och ställ den åt sidan. Vispa smör, farin, socker, vaniljsocker, ägg och gräddfil till en jämn smet. Blanda vetemjöl, salt och bikarbonat i en bunke. Tillsätt det till smörsmeten och blanda ihop det väl. Rör i de hackade nötterna.
  3. Dela degen i två delar. Rör i den avsvalnade chokladen i den ena. Klicka ut ca ½ tsk av den ljusa smeten på en lätt mjölad plåt. Klicka sedan ut ½ tsk av chokladsmeten intill den ljusa (de flyter ihop under gräddningen)
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Lyft dem direkt från plåten och låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.