Det säger bara klick och så har du supergoda tvåfärgade kakor till fikat!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält chokladen över vattenbad och ställ den åt sidan. Vispa smör, farin, socker, vaniljsocker, ägg och gräddfil till en jämn smet. Blanda vetemjöl, salt och bikarbonat i en bunke. Tillsätt det till smörsmeten och blanda ihop det väl. Rör i de hackade nötterna.
- Dela degen i två delar. Rör i den avsvalnade chokladen i den ena. Klicka ut ca ½ tsk av den ljusa smeten på en lätt mjölad plåt. Klicka sedan ut ½ tsk av chokladsmeten intill den ljusa (de flyter ihop under gräddningen)
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Lyft dem direkt från plåten och låt dem svalna på galler.
Publicerat den
8 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar