En väldigt gott bröd att servera till många olika typer av mat. Godast att servera dem nygräddade.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degblandare. Värm vattnet fingervarmt, 37 grader och lös upp jästen med det. Tillsätt socker, salt, krossade tomater, tomatpuré och olivolja.
- Avsluta med vetemjölet, lite i taget och kör degen i blandaren minst 5 minuter. Den ska vara smidig och släppa från kanten på bunken. Jäs ca 40 minuter under bakduk.
- Kavla ut degen i en stor jämntjock fyrkant. Dela degen i 8-10 långa remsor och tvinna dem. Jäs ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda olivolja och krossade tomater och pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Publicerat den
26 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar