Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Twist med frö

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Saftiga och frasiga bröd med twist! Låt degen jäsa över natten i kylen, så kan du snabbt baka ut bröden på morgonen och ha ett gott färskt bröd till frukost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Blanda ihop degen lätt för hand. Lägg den i en oljad bunke och täck med plastfolie. Låt jäsa i kylen ca 12 timmar eller i rumstemperatur ca 5 timmar.
  2. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och platta ut den lätt med mjölade händer till ca 12x50 cm. Skär degen i 20 bitar med bakskrapan.
  3. Vrid bitarna och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 40 minuter, till dubbel storlek.
  4. Sätt ugnen på 270 grader.
  5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.