Saftiga och frasiga bröd med twist!
Låt degen jäsa över natten i kylen, så kan du snabbt baka ut bröden på morgonen och ha ett gott färskt bröd till frukost.
Instruktioner
- Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Blanda ihop degen lätt för hand. Lägg den i en oljad bunke och täck med plastfolie. Låt jäsa i kylen ca 12 timmar eller i rumstemperatur ca 5 timmar.
- Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och platta ut den lätt med mjölade händer till ca 12x50 cm. Skär degen i 20 bitar med bakskrapan.
- Vrid bitarna och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 40 minuter, till dubbel storlek.
- Sätt ugnen på 270 grader.
- Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.
Publicerat den
12 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar