Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tyskt dinkelbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gi ligger runt 64 på detta goda bröd. Detta beror på att linfrön och hela korn sänker GI:t i brödet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fröna och lägg i blöt över natten, alternativt koka i 30-40 min. Blanda linfrön, kornen, varmt vatten, jäst, salt, sirap, anis och olja. Rör ned rågmjölet och mjölet lite i taget. Rör till en smidig deg. Jäs i 40 min, ta upp och knåda på mjölat bord. Dela i två delar, kavla ut delarna och rulla sedan ihop den som en rulltårta. Lägg på plåt och snitta med kniv. Jäs i ca 30 min. Pensla med ägget och strö över sesamfröna. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min på 250grader. Sänk temperaturen till 200 och grädda ytterligare i 40 min. Låt bröden svalna under duk, skär när de är kalla.
  2. För bröd, ca 225 grader i ca 15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.