Gi ligger runt 64 på detta goda bröd. Detta beror på att linfrön och hela korn sänker GI:t i brödet.
Instruktioner
- Skölj fröna och lägg i blöt över natten, alternativt koka i 30-40 min.
Blanda linfrön, kornen, varmt vatten, jäst, salt, sirap, anis och olja. Rör ned rågmjölet och mjölet lite i taget.
Rör till en smidig deg. Jäs i 40 min, ta upp och knåda på mjölat bord.
Dela i två delar, kavla ut delarna och rulla sedan ihop den som en rulltårta. Lägg på plåt och snitta med kniv. Jäs i ca 30 min.
Pensla med ägget och strö över sesamfröna. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min på 250grader. Sänk temperaturen till 200 och grädda ytterligare i 40 min.
Låt bröden svalna under duk, skär när de är kalla.
- För bröd, ca 225 grader i ca 15 min.
Publicerat den
5 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar