Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tyskt rågsurdegsbröd

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Här kan du använda min rågsurdeg eller fördeg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser utom saltet. Kör i matberedare cirka 10 minuter eller knåda för hand tills degen är blank och smidig. Tillsätt saltet och kör ytterligare 5 minuter.
  2. Dela degen i tre eller fyra delar. Forma till runda limpor och lägg på en plåt, mjöla på ovansidan.
  3. Jäs cirka två timmar i rumstemperatur eller över natten i kylskåpet. Snitta bröden innan de sätts in i ugnen. Baka i 250 º.
  4. Sänk temperaturen till 200 º efter cirka 10 minuter. Brödet är klart när innertemperaturen är 98 º eller när brödet låter ihåligt om du knackar det på undersidan. Det tar cirka 30–40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.