Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plocktallrik

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En härlig tallrik med bl.a. lufttorkad skinka, gravad lax, fetaost, melon, räkor med skal cashewnötter m.m.m.m.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala litchien eller ta bort bort höljet runt physalisen. Rulla lufttorkad skinka runtom.
  2. Rulla laxen till en ros. Trä ev lax, fetaost och melon på 2 cocktailpinnar.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Skala räkorna och lägg dem på brödskivorna. Finhacka nötterna. Blanda nötter, smör, pressad vitlök, koriander och citronjuice i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg en klick av koriandersmöret på räkorna. Lägg brödskivorna på en plåt. Gratinera tills smöret fått lite färg, 4-5 minuter.
  5. Skär fikonet i klyftor. Lägg upp smårätterna på tallrikar.
  6. Dubbla, 3-dubbla, 4-dubbla ingredienserna beroende på hur många ni är.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.