Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax och briepaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergod paj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda smör och mjöl i en matberedare, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop en deg.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Ställ kallt i 30 min. grädda pajskalet i 20 min.
  4. Skala och hacka löken till romröran och blanda med de andra ingredienserna
  5. Ta ut pajskalet och höj värmen i ugnen till 200º , skär brieosten i skivor och placera ut laxen i pajformen ha sedan över brieosten och den rivna osten.
  6. Blanda ägg och mjölk. Salta och peppra. Häll blandningen i pajformen och grädda i 30 min.
  7. Servera med romröran och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sannenystroem 23 augusti 2011

    Otroligt god! Vi tog västerbottensost, och det blev jättebra! Gjorde dubbelsats och tog en större form, men det hade räckt med 1,5 sats av allt förutom botten. Jättegod, men tyvärr väldigt dyr att göra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.