Helt ljuvliga, älskas av alla. Det brukar alltid sluta med att hela burken kommer fram och alla tar direkt ur den. Mycket, mycket goda! Detta är ett väl beprövat recept som bakats i över 100 år!
Instruktioner
- Blanda som en vanlig deg och baka ut direkt till 4 limpor. Låt jäsa 30 min på plåten.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 200 grader
När bröden svalnat: Skär drygt 2 cm tjocka skivor och dela dem på längden.
Lägg de blivande skorporna bredvid varann på en plåt med en snittyta upp. Blir 2 plåtar.
Sätt in en plåt i taget och rosta i 175 grader. När ena sidan av skorpan fått fin färg så vänd på dem. Detta tar lite tid men när färgen väl börjar komma så går det jättefort. Akta så du inte bränner dem.
När båda plåtarna är rostade lägger du alla skorpor på varann på en plåt och sätter in i ugnen på 50 grader. Sätt en metallgrej i kläm på ugnsluckan så den är lite öppen. Nu torkas skorporna. Gör det gärna över natten.
För att veta att skorporna är torra inuti. Smaka på dem :)
- Ett bra tips: Ha inte fläkten på i köket, eller ett fönster öppet. Drag gör att det jäser sämre eller inte alls!
Publicerat den
16 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag bakade dessa skorpor igår och de blev jättegoda. Jag har en fråga till dig angående detta receptet. Bland ingredienserna finns 1 ägg, till min fråga, skall ägget röras i degen eller är det till penslingen.
Hur länge ska de gräddas? hittar inte det i receptet