Instruktioner
Koka riset, under tiden som riset kokar så börjar man att steka köttet. Krydda rätt rejält med valfria kryddor med tanke på att detta är enda kryddningen i maträtten tillsammans med smaken som blir av baconet.
Koka brysselkålen.
När riset är klart så bred ut riset i botten på en ugnssäker form, tryck sedan ner den lättkokta brysselkålen i riset.
Lägg därefter köttet ovanpå riset och kålen.
Över köttet så pressar du vitlöken eller strör den torkade vitlöken.
Sedan lägger du baconet i klippta skivor och sedan är det dags för purjolöken som i sin tur steks innan för att bli mjuk sådär härligt söt och följsam.
Den färska champinjonen skivas och läggs över purjon.
Lägg små klickar margarin högst upp och häll sen över grädden, jag använder vanlig grädde för det blir fylligast och godast smak tycker jag.
Låt formen stå i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.