Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröstfilé på rosa risbädd. Allt i ett.

(5 kommentarer)  
Bröstfilé på rosa risbädd. Allt i ett. Bröstfilé på rosa risbädd. Allt i ett.
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Mycket lite jobb för väldigt mycket smak - Allt i ett. Arbetstid ca 10 minuter. Väntetid 1 timme och 30 minuter. Sen har ni en god middag med allt klart på en gång. En liten sallad till skadar aldrig, säger kära hustrun.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsäker form. Häll i vatten, salt och ris. Krydda bröstfiléerna ordentligt runt om med pepparmix, och lägg på riset. Blanda ihop grädde, worcestersås, tabasco och rödbetssallad. Häll blandningen över filéer och ris, Sätt in i ugnen. En fals under mitten. Vänta 1 timme 30 minuter. Färdigt att äta och njuta.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • elfa0604 4 maj 2012

    Varför ska den vara så oerhört länge i ugnen?

  • Anderstam 4 maj 2012

    Eftersom det är på låg värme. Köttet blir väldigt saftigt och riset underbart av den långa tiden med grädden. Det är troligen samma sak som i lergryta, som också kräver lång tid. Jag blev själv förvånad, och mycket mätt ! :-)

  • elfa0604 5 maj 2012

    Jag ska testa detta recept idag. Det låter mycket gott!

  • Starbreaker 10 maj 2012

    Byte ut worcestersås mot oystersauce och tabascon mot sweetchilisås. Använde också kycklingklubbor. Det var en riktig höjdare! och kommer göras fler gånger och experimenteras med för olika alternativ. =)

  • eva23 7 augusti 2012

    Toppenbra recept. Jag gillar när allt blir klart i ugnen så man slipper stå vid spisen i timmar. Bytte ut worcestersåsen mot ostronsås och eftersom jag inte hade någon rödbetssallad så tog jag lite strimlad lök och purjo istället. Gott blev det och detta ska jag göra fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.