Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig lax i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kräver lite planering, men inte mycket jobb. Du får en saftig lax som smakar väldigt gott. Jag använde en halv laxsida för fyra portioner. Gott till är att steka ett blomkålshuvud. Dela upp det i bitar och stek tills bitarna fått lite färg utan att bli brända. Lite flingsalt på detta. Lätt sås: blanda en halv burk créme fraiche med en soltorkad tomat och en vitlöksklyfta, ett halvt kryddmått salt och halvt kryddmått peppar. Mixa ihop till en röra och blanda med 100 gram keso. Koka lite färskpotatis, eller om du har färdigkokt, stek upp med blomkålen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kryddor i en mortel och mosa ihop. Skär bort skinnet på laxen och gnid in Laxbiten med kryddblandningen. Lägg laxen i en plastpåse och knyt ihop och lägg i kylen minst 4 timmar.
  2. Sätt ugnen på 130 grader.
  3. Skär upp laxen i skivor. Stoppa in en digital termometer i mittenbiten.
  4. In i ugnen långt ner och låt den stå där tills termometern visar 53 grader. Detta ta ca 20 minuter.
  5. Tag ut och klar att äta. För tips till vad som är gott till, se kommentar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.