Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispiga kycklingbitar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till skillnad från färdigköpta, friterade kycklingbitar (nuggets) är dessa kycklingbitar gjorda av magert kycklingbröst. De friteras inte, så de innehåller mycket protein och lite fett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingfiléerna i ca 4 cm långa skivor. Blanda mjöl, ost, sesamfrön samt lite salt och peppar på en tallrik.
  2. Häll äggvita och vatten i en djup skål och vispa lätt med en gaffel. Doppa kycklingbitarna i äggvitan, rulla sedan i mjöl. och ostblandningen tills de är ordentligt täckta. Lägg dem på en lätt smord teflonbakplåt.
  3. Grilla kycklingbitarna på översta falsen i ugnen 12 minuter, vänd dem en gång, eller tills kycklingbitarna är genomstekt. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera kycklingbitarna med ris, sweet and sour sås och haricots verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.