Till skillnad från färdigköpta, friterade kycklingbitar (nuggets) är dessa kycklingbitar gjorda av magert kycklingbröst.
De friteras inte, så de innehåller mycket protein och lite fett.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingfiléerna i ca 4 cm långa skivor. Blanda mjöl, ost, sesamfrön samt lite salt och peppar på en tallrik.
- Häll äggvita och vatten i en djup skål och vispa lätt med en gaffel. Doppa kycklingbitarna i äggvitan, rulla sedan i mjöl. och ostblandningen tills de är ordentligt täckta.
Lägg dem på en lätt smord teflonbakplåt.
- Grilla kycklingbitarna på översta falsen i ugnen 12 minuter, vänd dem en gång, eller tills kycklingbitarna är genomstekt.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Servera kycklingbitarna med ris, sweet and sour sås och haricots verts.
Publicerat den
28 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar