Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med okra och potatis i ugnen

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Härlig smak med den nyttiga okran!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda kycklingen med salt och vitpeppar och lägg den på en ugnsplåt tillsammans med potatisen skuren i bitar. Jag kör på ca 200 grader.
  2. Rensa och tvätta okran. Salta lätt och spreja över ganska mycket vinäger (Druvan, enkel sort) - fräs till okran i stekpanna med lite olivolja.
  3. Beroende på kycklingen beräknas tiden i ugnen, jag brukar köra stora bitar och räkna en timme! Vid halva tiden strös okran över ugnsformen och petas ner runt potatisen och kycklingen. Tomaten läggs på toppen över hela formen och pudra till lite med salt och vitpeppar igen.
  4. Under hela tillagningen kollas formen och kyckling och potatis vänds vid behov!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.