Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolibollar med rostade rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrika vegetariska bollar som serveras med goda rotfrukter och sweet chiliyoghurt. Variera receptet genom att göra bollarna till biffar och servera med kokt ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Hacka broccolin med en kniv eller mixa buketterna några sekunder i en matberedare. Krama ur så mycket vätska som möjligt och blanda med riven ost, mandelmjöl, ägg och salt. Forma bollar och stek dem runt om i olja i en stekpanna ca 5 minuter, tills de är gyllenbruna.
  4. Blanda ihop matyoghurt och sweet chilisås.
  5. Servera broccolibollarna med rostade rotfrukter och en klick sweet chiliyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.