Fräck förrätt som smakar gudomligt. En förrätt att överaska med.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär ut en fyrkant som är ca 25 x 25 cm. Dela den i 3 avlånga bitar. Picka dem med en gaffel.
- Lägg smördegsbitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Vispa upp ägget och pensla smördegen med det. Strö över gourmetsalt och fänkålsfrön.
- Grädda i ugnen på mellersta falsen i ca 10 minuter till fin gyllene yta. Låt svalna.
- Blanda färskosten med grädden och lite nymalen peppar.
Bre ut färskostblandningen på 2 av skivorna, jämnt ut till kanterna. Täck sedan med laxskivorna och basilikabladen.
Lägg ihop bottnarna och avsluta sedan med den tredje smördegsbiten överst. Skär »bakelsen« tvärs över i 6 lika delar, använd gärna en tandad brödkniv.
- Blanda salladen luftigt i en skål med oljan och vinägern. Smaka av med salt och peppar. Arrangera salladen i fina högar på tallrikarna och avsluta med att lägga på "smördegsbakelserna"
- Byt ut laxen mt ev skinka om ni inte gillar lax. En lite finare skinka typ parmaskinka passar fint.
Publicerat den
13 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt sjukt underbart god. Gjorde denna förrätt till min brors födelsedag förra helgen. Nu håller jag på och gör den till vårt midsommarbord. Jag kommer att ta varje tillfälle att göra denna förrätt. MUMS!
Verkligen god! Tack för ett gott recept!
Vår förrätt nyår 2010/2011. Serverade med, förutom ovan tillbehör, några räkor, röd caviar och lite avokado, Supergott! Jag som gravid gjorde en bakelse med enbart räkor. Också mycket gott. Härlig brytning med flingsalt och fänkål på smördegen. Det här ska jag göra fler gånger.
Ska grädden vispas innan man blandar den med osten?