Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flisans lax med soltorkade tomater

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En snabbfixad laxrätt som jag komponerade ihop en kväll då jag hade bråttom och inte visste vad jag skulle äta. Den blev väldigt god och fungerade utmärkt att äta kall som lunchmat tillsammans med en sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 °
  2. Lägg en bädd av babyspenat i en liten ugnsform. Salta och peppra på de frysta laxfiléerna (båda sidorna) och lägg dem på spenaten. Hacka de soltorkade tomaterna i småbitar och blanda med creme fraiche, salt och svartpeppar (mängd efter eget tycke). Ringla lite av oljan som de soltorkade tomterna låg i, över laxfiléerna. Häll sedan över creme fraiche-blandningen över laxfiléerna. Smula fetaost över alltihop.
  3. Ställ in i ugnen och låt det stå ca 35 min.
  4. Om tinade eller färska laxfiléer används så kortas tiden till ca 15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.