Koka ner kalvfonden och vinet till ungefär hälften. Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i lite smör. Lägg i lagerblad och timjan. Strö över socker och låt det bli lite blankt. Häll över fonden och vinet, sila, salta och peppra. Vid servering: Värm upp såsen och avsluta med att röra i smöret.
Kantarellfräset: Skär kantarellerna i mindre bitar och fräs i smör. Fräs fläsket för sig och blanda i. Koka rotselleri- och palsternackstärningarna i ett par minuter och låt även dem fräsa med. Salta och peppra.
Flarn: Strö ut den rivna osten på ett smörpapper till sammans med lite torkad timjan och baka det i ugn på 225 grader tills flarnen fått fin färg.
Salta och peppra fisken och stek den i ugn på 150 grader i ca 15 minuter eller tills den har en kärntemperatur på 52 grader.
Västerbottenpuré: Skala och koka potatisen. Värm mjölken och smält smöret. Pressa den kokta potatisen och rör i mjölk och smör till lagom konsistens. Rör även i resterande ost, lite i taget tills det smakar bra. Salta och peppra.
Var kommer sidfläsket in i såsen? Hur stor bit? Och tar det smak, om man bara blandar med fond/vin och sedan direkt silar?