Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax med flädersås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Otroligt goda smakkombinationer är det i denna enkla allt-i-ett-rätt. En rub av fänkålsfrön ger laxen lätt smak av lakrits och den goda flädersåsen till, lyfter verkligen rätten till höga höjder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Mortla fänkålsfröna. Gnid in laxen med fänkål och halva mängden salt och peppar. Skala och skär rotfrukterna i tunna skivor. Skala löken. Skär vitkål och lök i bitar.
  4. Lägg allt utom laxen i en ugnssäker form, strö över resterande salt och peppar. Ringla över smör- & rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Lägg laxen på rotfrukterna. Fortsätt tillaga i ugnen ca 15 minuter.
  5. Servera laxen och rotfrukterna med den goda såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.