Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad lax med färskost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett recept från Philadelphia-ost förpackningen! Gott och lättlagat som säkert går att variera. Till nästa gång ska jag testa att blanda brödsmulorna med pesto t ex.... men det går säkert att göra mycket annat! Receptet saknar salt men vi valde att tillaga laxen på saltbädd och det blev mycket lyckat. Jag väljer dock att skriva receptet som det angavs i förpackningen så är upp till var och en att experimentera..... och salta på om man vill!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv citronsskalet fint. Mixa brödet i en matberedare till smulor och blanda det med det finrivna citronskalet. Lägg laxbitarna i en ugnsform. Bred Philadelphiaost på varje laxbit och strö sedan över citron-brödsmulorna. Tryck gärna till lite milt så det fastnar på osten. Baka i ugnen i 15 - 20 min.
  2. Servera med pressad potatis, en god sallad och en kall romsås.
  3. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.