Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad öring/röding

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Lämplig och god fiskrätt!

Ingredienser

Instruktioner

Tag fisken (som är urtagen och huvudet borttaget på) och skölj den. Torka av den med ett papper. Lägg fisken i en smord form. Krydda sen ordentligt med salt, peppar, citronpeppar och fiskkrydda. Skiva tomaterna och lägg dem i och runt om fisken i formen. Gör samma sak med dillen. Ta sedan smörklickar och lägg i, ovanpå och runtom fisken. Grädda den i ugnen i 200 grader ca. 30 min. Ta ut den och häll på grädden. Kör fisken i ca. 10 min. till. Pressad potatis och sallad är gott att ha till.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • evamarie75 29 mars 2008

    Här är rödingen innan den går in i ugnen. Efter halva tiden häller man på grädde också! Dom här fiskarna vägde 4-5hg och dom var i ugnen ca.25 min

  • wedge95 28 september 2008

    Tack för ett bra recept, det var enkelt och det smakade bra.

  • Lena 12 januari 2009

    Denna fisk rätt var helt underbar tack för ett kanon recept// Lena

  • busschaffis 14 september 2009

    Bara undrar om inte tiden i ugnen är alldeles för lång, fisken måste väl bli torr?

  • compactinredningar 22 januari 2010

    Va tror du Bertil Ätbart eller ? MVH Kjell

  • Snuttivonfesen 29 oktober 2010

    Bertil, Kjell och Busschaufför :-) Vad dricker man till denna rätt anser ni???

  • biggan121 6 november 2010

    Enkel och god, Dricka till,vatten vin eller öl måste väl gå bra

  • farmoringer 14 augusti 2011

    Tack för ett gott och enkelt recept.../ Inger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.