Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad falukorv på röd potatisbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En lättlagad allt-i-ett-rätt som passar bra en vardagskväll. Till och med barnen gillar detta;-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Potatis: Skala och klyfta lök och potatis. Förväll potatisklyftorna i lättsaltat kokande vatten 5 min. Blanda tomatpuré, salt, peppar, vitlök, oregano och vatten. Lägg de avrunna potatisklyftorna och lökklyftorna i en smord, inte alltför liten, ugnsform och häll över tomatblandningen. Sätt in i ugnen 10 min.
  2. Korven: Skala och skiva rödlöken tunt. Skär djupa skåror i korven. Stick in en lökskiva och klicka lite ketchup mellan varje skåra i korven.
  3. Ta ut potatisen och lägg den fyllda korven ovanpå potatisen. Strö över osten, det mesta på korven, resten på potatisen. Skjuts in i ugnen igen ca 20-25 min. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.