Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad fisk med spenat och svart råris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova det svarta eller röda råriset! Eller ät vad du har hemma till denna saftiga fiskrätt. Annars föredrar jag alltid potatis eller linser till fisk - men detta funkar. Då riset fräses på funkar det med gårdagens kokta ris, förvarat i kyl över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka råriset enligt anvisning på förpackningen (ca 30 min). Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka upp grädde och spenat i en kastrull, låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form och fördela spenatsåsen över. Riv färsk parmesan och lägg ovanpå. Ställ in i ugnen ca 25 minuter.
  4. Skala och slanta morötterna. Häll olivolja i en stekpanna och lägg i morötter, kokt råris och rivet citronskal. Blanda om och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Strö över klippt gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.