Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad fläskytterfilé med äpple, schalottenlök och potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Har inte provat, men jag har haft en vän som har provat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra filén. Bryn den i olja så att den får färg runt om. Lägg den sedan i en ugnsfast form.
  2. Skölj äpplena, kärna ur och dela dem i klyftor. Dela löken i halvor, men behåll skalet på. Skiva ostronskivlingen i mindre bitar, och klyfta potatisen. Lägg alla grönsakerna runt fläskfilén i formen och plocka över rosmarin. Ringla lite olivolja över och ställ i ugnen på 170 grader i ca 40 minuter.
  3. Använd en köttermometer för att veta när köttet är färdigt. 64 grader är lagom, då är köttet saftigt och lätt rosa inuti.
  4. Vill du ha det mer genomstekt kan du låta temperaturen gå upp några grader till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.