- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Har inte provat, men jag har haft en vän som har provat.
Instruktioner
- Salta och peppra filén. Bryn den i olja så att den får färg runt om. Lägg den sedan i en ugnsfast form.
- Skölj äpplena, kärna ur och dela dem i klyftor. Dela löken i halvor, men behåll skalet på. Skiva ostronskivlingen i mindre bitar, och klyfta potatisen. Lägg alla grönsakerna runt fläskfilén i formen och plocka över rosmarin. Ringla lite olivolja över och ställ i ugnen på 170 grader i ca 40 minuter.
- Använd en köttermometer för att veta när köttet är färdigt. 64 grader är lagom, då är köttet saftigt och lätt rosa inuti.
- Vill du ha det mer genomstekt kan du låta temperaturen gå upp några grader till.
Publicerat den
11 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar