- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Fläskfilé fylld med vitlöksost och grönsaksröra bjuds med krämig tomat- och saffranssås.
Instruktioner
- Häll marinaden i en plastpåse, lägg ner fläskfilén och tillslut påsen. Låt köttet stå i kylskåp cirka 24 timmar. Vänd gärna påsen några gånger, så marinaden kommer åt jämt.
- Använd basilikaoljan från de soltorkade tomaterna och stek fläskfilén gyllenbrun runt om.
Ta upp köttet och lägg det på en skärbräda. Skär en djup längsgående skåra i filén.
Skär paprika och lök i småbitar (1/2 cm).
Fräs grönsakerna mjuka i samma panna som du stekt köttet i, använd mer basilikaolja vid behov.
Tillsätt 3 pressade vitlöksklyftor.
Ta upp grönsaksfräset (ställ stekpannan åt sidan utan att diska den), strimla de soltorkade tomaterna och blanda med grönsaksfräset.
Lägg den skurna filén på ett stort folieark i en långpanna. Forma folien som en båt runt köttet (så skyn som kommer att bildas under tillagningen inte rinner ut).
Fyll skåran i köttet med cantadouost och grönsaksröra. Tryck ihop köttet så glipan inte blir mer än 1 cm.
Lägg grönsakerna som inte fick plats i skåran uppe på köttet. Skeda 2-3 msk basilikaolja över köttet.
Ställ in köttet i mitten av ugn, 175 grader, cirka 30 minuter.
- Häll köttskyn, som har samlats i folien, i samma stekpanna som du använt tidigare. Vispa ner 1/2 påse vitlöksmarinad och crème fraiche. Sjud såsen och servera den fingervarm till den fyllda filén.
- Pommes frites smakar gott till.
Publicerat den
28 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt gott med alla smaker. Lättare gjort än man kan tro. Jag förberedde "båtarna" på eftermiddagen och hade dom i ugnen under förrätten. Smidigt.
Blev kanongott, alla uppskattade maten! Enkelt :)
Detta blev kvällens middag.. Riktigt smarrigt! Tack för ett gott recept! :D
Jättegott! Tror dock att jag nästa gång ska göra den med kyckling.
Mycket god fläskfilé!! En solklar 5:a!! Skippade dock såsen då vi inte är så förtjusta i saffran, gjorde en rödvinssås istället.